Как да намалим разходите за сватбата?

/ / сватбена фотография

457x500_1800_16733„Сватба“, в традиционния смисъл на думата е доста скъпо начинание. Събирането на необходимата сума невинаги е възможно, но това не е причина да се откажете от своята сватбена приказка. Вариант е да теглите кредит, но банковите заеми са доста тежко бреме в днешни дни, а и не е добре да започвате съвместния си живот в дълг. С познаването на някои от триковете и детайлите на сватбено тържество, можете да спестите значителна сума. Като отделите малко време и с личен труд, да създадете приятни дреболии, които ще ви спестят значителна сума.

 

Ресторантът

Направете предварителната оценка на разходите, това е първата крачка за техния спад. Обикновено този разходът за ресторант е най-значителен. На какво трябва да се обърне внимание?Сватбен ресторант Пловдив

Първо, мястото на банкета. Избягвайте големите популярни сватбени ресторанти. Насочете се към ресторанти в покрайнините на града или извън него. Ако си направите правилно сметката, може да ви излезе по-евтино да изберете ресторант в някое съседно малко градче.

Значително ще спестите, ако отхвърлите сватбената торта. Може да я замените с една малка торта за ритуалното разрязване, а на гостите да сервирате пастички или други сладкиши.

Може да се уреди с ресторанта, алкохолът и някои продукти да бъдат закупени отделно по цени на едро. Заменете марковия алкохол с домашно вино и ракия или друг по-евтин алкохол. Откажете се от всякакви специалитети, гурмета и други кулинарни шедьоври. Придържайте се към масовите стандартни менюта.

Списък за гости

Също така си струва, да се преразгледа няколко пъти списъка на поканените гости.

Съвременни тенденции в сватбите показват, че на сватба се канят само най-близки роднини и приятели на младоженците. Поздрави от непознати далечни роднини могат да бъдат приети и по телефона.

Транспорт и непреки разходи

Сватбен фотографСледваща точка – наемането на сватбена кола. Много често с обявяването на датата на сватбата започват ремонти в домовете на младоженеца и булката. Това е един паралелен разход, реално нямащ нищо общо със сватбата, но допълнително натоварващ бюджета. Затова избегнете традиционните вземания на кумовете и булката. Така ще си спести разходите по ремонт, почерпката в дома ви както и често случващото се разбиване на вратата на булката.

Към намаляването на транспортните разходи може да добавите и избягването на далечните локации между залата за гражданския ритуал, църквата и ресторанта. Възползвайте се от изнесен граждански ритуал в градината на ресторанта.

Облеклото на младоженците

Значителни икономии могат да се направят за сватбена рокля и аксесоари.

Сватбен фотограф ПловдивРокля за булката може да се наеме за една нощ. Повечето магазини вече го предлагат като услуга. И за много скромни пари можете да си купите наистина шик костюм. В шивашко студиото също ще бъде по-евтино от купуването на бутикови облекла.

Прическата, грима и маникюра може да си ги направи самата булка или с помощта на приятелки. Имайте предвид да избягвате лъщящия грим, за да изглеждате добре на снимките.

Цветя и украси, сватбена агенция

Булчински букет, украса на ресторанта , покани за гости – всичко това може да бъде направено с малко средства и с личен труд. Интернет е богат на идеи. Изобщо не помисляйте за сватбена агенция. Това е един доста сериозен разход, който може да избегнете, ако отделите повечко време и се допитате до приятели, които вече са правили сватба.

Сватбен фотограф

Както показва практиката, това е нещо от което не трябва да се лишавате и да правите компромис. Колкото и запалени любители фотографи да са вашите гости и колкото и скъпа техника да имат, едва ли познават особеностите на сватбената фотография. А и те са ви гости, дошли да се забавляват, да танцуват, да хапнат, дори да се напият.Сватбен фотограф Пловдив

Единственият вариант да спестите е, като поканите млад обещаващ сватбен фотограф, който работи на по-ниски цени, но вече има опит със снимането на сватбена фотография. Може да се възползвате от икономичен план, който да включва само подписване, снимки с гостите, сватбена фотосесия и посрещане в ресторанта.

Сватбен видеооператор

Всичко каквото казахме за избора на сватбен фотограф важи и за видеооператора. Много младоженци се отказват от сватбеното видео. В повечето случаи сватбения филм се изглежда от младоженците 3-4 пъти непосредствено след получаването му. След което остава в забвение.

 

Музика и забавления

Сватбен DJ не е задължително да поканите. Попитайте някой от гостите, който желае да отговаря за музиката, не е трудно. A водещ на сватбата може да бъде всеки от гостите, имащ дар слово.

1493177_234502730062766_1362325549_nСватбени игри и други идеи за развлечения могат да бъдат намерени в интернет, ако ги подберете и подготвите добре, ще забавлявате своите гости през цялата вечер.

Заря, фойерверки и нощни фенери също могат да бъдат отменени. Не прибягвайте към самоделки от съображения за сигурност.

От всичко това би трябвало да намалите значително разходите по сватбата, най-важното е всичко да планирате предварително и да не оставате за последния момент. В края на краищата, цялото настроение на сватбата не зависи от броя луксозни автомобили и богатото меню в ресторанта, а от щастливите гости и влюбените младоженци.