Отстъпка за сватбена фотография

/ / сватбена фотография

Когато ме наемат като сватбен фотограф, винаги правя среща с младоженците, за уточняване на подробностите. При тези срещи възникват много въпроси за работата ми по време на сватбата. Но един от въпросите, който винаги ме изненадваше и учудваше в началото, когато започнах да се занимавам със сватбена фотография, беше: „Каква отстъпка ще ни направите?“ Беше ми странно. Защо трябва да направя отстъпка? Каква ми е ползата да работя на по-ниска цена? Но с течение на времето и с натрупването на опит, достигнах до извода, че няма нищо лошо в това, да направя отстъпка за заснемане на сватбена фотография. Стига да получа от страна на младоженците по-добри условия на работа или възможност да направя по-интересни и нестандартни снимки.

Ето 10 причини, за които бих направил отстъпка:

1. Сватби с по-малко от 50 гости получават 10% отстъпка.

2. Сватби, на които подготовката на младоженеца, взимането на кумовете и булката се извършва от хотелски апартамент, а не от жилището им е с 10% отстъпка.

3. Сватби с фотосесия по-дълга от 2 часа (без да е разпокъсана) в деня на сватбата получават – 10% отстъпка.

4. Сватби, на които не се пуска чалга или БГ-рап получават 15% отстъпка.

5. Сватби, на които няма видеооператор получават 15% отстъпка.

6. Сватби, които не са в събота и неделя или в празнични почивни дни, а през седмицата, са с отстъпка 20% от базовата цена.

7. За рокерски сватби, на които младоженците се придвижват с мотоциклети, а не с автомобил – 25% отстъпка от базовата цена.

8. Сватби с фотосесия (минимум 1 час) в деня на сватбата, между 18:00ч и 21:00ч или по време на залез е с 25% отстъпка.

9. Ако сборът на годините на младоженците е под 44 или над 100, получават 30% отстъпка от базовата цена.

10. Сватби на които готовия материал се предава след 7 месеца от заснемането, получават 33% отстъпка.

Отстъпките важат за цяла сватба и не могат да се комбинират

Поставените от мен условия биха улеснили значително работата ми и ще ми дадат възможност да направя по-интересни и креативни снимки, с които да представям работата си. В случай, че младоженците желаят пълна конфиденциалност и техни снимки да не попадат в интернет пространството, си запазвам правото да откажа ангажимента или да поискам двойно по-висока цена, за да имам стимул да снимам, без да ползвам снимките за портфолиото си.