Сватбени съвети за булката

/ / подготовка на сватбата, сватбена фотография

Как да се получат добри сватбени снимки?

 – Не използвайте блестящ грим. Дори да ви се струва, че с него ще изглеждате добре на снимките, често нещата не се получават  така, както ви се иска. Блестящият грим ще направи кожата ви да изглежда мазна и потна на снимките. За да сте перфектна, най-добре е да се обърнете към професионален сватбен гримьор. Така ще сте напълно сигурна, че гримът ви ще издържи до края на сватбата и няма да се разтече.

– Когато стилистът ви направи косата, не забравяйте да поставите воала си, за да видите как изглежда от всички страни и пробвайте  дали е добре закрепен. Не забравяйте, че в този ден ще ви обсипят с много прегръдки и целувки и ще се случва често воалът да бъде подръпван. Много е възможно да има силен вятър, който също ще повлияе на прическата ви. Почти при всяка сватбена фотосесия се случва, избраният от младоженците сватбен фотограф да накара шаферките да развеят воала на булката. Затова направете тестове и се уверете, че вашата прическа и воал ще издържат на всякакви условия. Добре е след влизането в ресторанта да можете лесно да махнете воала си сама.
– Дишайте! Понякога булката задържа дъха си по време на снимане, така придобива уплашен поглед на снимките.

– Яжте и пийте! Въпреки вълненията и еуфорията, отделете малко време за да хапнете и да пийнете нещо. Понякога се случва булката да припадне от ниско кръвно.
– Винаги носете (или още по-добре да го повери на шаферката) лепило за нокти, нокторезачка, резервни фиби, пудра, червило , мокри кърпички, игла и конец, резервни чорапи. Понякога се налага бързо да се оправи гримът, косата, или да се зашие нещо.

– Не разчитайте на това сватбената рокля да остане чиста до края на вечерта. Но не забравяйте, че с изключение на вас, никой не вижда мръсните петна по роклята. Също така, нищо не се вижда на снимките, всеки добър сватбен фотограф прави ретуш и заличава недостатъците.
– В навечерието на сватбата непременно пробвайте сватбената рокля отново. Вашето тегло може да се промени в следствие на тревогите и безпокойството около подготовката. И задължително я пробвайте със сватбеното бельо, което сте взели за специалния ден. Уверете се, че всичко изглежда така, както сте си го представяли.