Сватбената фотография днес

/ / новини

Интервю по радио Фокус

На 14-ти февруари, по случай празникa на любовта, с мен се свърза Даниела Тенева от радио Фокус – Пловдив, за да им разкажа за моята работа като сватбен фотограф.

Говорихме си за интереса на двойките да сключат брак и за това, че последните години сватбеният бизнес като цяло претърпява подем; как тенденциите в съвременната сватбена фотография много са се променили и за развитието, което тя преживя, с навлизането на цифровизацията и достъпа до информация, благодарение на интернет; как от снимките в ритуалната зала и задължителната снимка на поднасянето на цветя пред паметника, се стигна до днешната сватбена фотография, която се превърна в изкуство.

Младоженците вече са много добре информирани, по време на подготовката за сватбата преглеждат толкова снимки, че са абсолютно наясно какво искат от сватбения фотограф. Единственият проблем е, че повечето от тях не разпределят добре събитията в сватбения ден и не предвиждат достатъчно време, което е необходимо, за да се получат интересни и разнообразни снимки. Поради това, ние от „Heaven Studio“ предлагаме възможността да се направи допълнителна фотосесия в друг ден, след сватбата, когато времето няма да ни притиска, младоженците не бързат да отидат при гостите си и няма опасност да закъснеят за църквата или ресторанта. Това е възможност да се избере интересно екзотично място. Примерно на морския бряг или в някой архитектурен резерват.

Обсъдихме и интересните места за сватбена фотосесия в Пловдив. Може би най-сниманото място в Пловдив е Хисар капия. Като цяло, в Стария град има много места, подходящи за фотосесия, но за най-атрактивните, като например Античния театър, трябва да се заплати такса.

Разказахме и за трудностите, с които трябва да се справя фотографът по време на сватбата и за цената на сватбената фотография в България. Как всичко друго се забравя, но сватбеният албум винаги ще връща младоженците към този приказен миг и ще съживява спомените им. Спомени, за които няма висока цена, защото  са неповторими.