Избор на добър сватбен фотограф

/ / подготовка на сватбата, сватбена фотография

Избор на добър сватбен фотограф

Когато ви предстои сватба, а нямате фотограф? Търсите професионален, опитен, креативен, коректен и добър сватбен фотограф, за Вашата сватба?!

Най-правилният начин при избор на фотограф за сватба е по Ваше наблюдение или от препоръка на Ваши приятели, роднини и познати. Хора, които са виждали човека, който е доказал своите качества и способности за заснемане на сватбения ден. Не се доверявайте сляпо на препоръки и критики от интернет, ресторанти, сватбени салони, агенции, домове и т.н., колкото и да Ви убеждават, че при тях работят най-добрите видеооператори, фотографи за сватба, а другите сватбени фотографи – не стават.
Има много фотографи, които оставят солиден процент, за да ги предлагат и препоръчват именно и само тях.

Срещнете се с няколко сватбени фотографи – вижте тяхното портфолио, сватбен албум, фотокнига или сватбени снимки (всяка сватба сама по себе си е различна, но ще можете да добиете представа как се справя фотографа, дали прави просто един сватбен репортаж, или режисира художествено издържана сватбена фотосесия и т.н.) Чуйте какво ще Ви предложат, кой ще Ви впечатли и допадне най-много с идеите и работата си, кой е най-близко до Вашите изисквания и разбирания.
Не отлагайте за последният момент Вашия сватбен фотограф!