Сватбен фотограф Пловдив

Сватбен фотограф Пловдив

Какво трябва да знаем при избора на сватбен фотограф?

Изборът на сватбен фотограф винаги е труден, има много студия и сватбени агенции, които предлагат сватбено фотозаснемане, но не винаги рекламираните услугисъответстват на крайния резултат. Затова ще се опитаме да направим избора по-лесен, като ви дадем някои насоки при избора на сватбен фотограф. Ще дадем възможност на бъдещите младоженци да си изяснят какво трябва да питат и какво да изискват при срещите си с него.

Първото нещо, което трябва да уточните, е какъв бюджет желаете да отделите и фотограф от какъв ценови клас  желаете да наемете.

Сватбена фотосесия Пловдив
image-1

При избора на фотограф, разгледайте портфолиото му (сайт, блог, фейсбук страница). Ако ви допадне начина му на работа, задължително се срещнете за да поговорите и да обсъдите подробностите, да изложите вашите изисквания и да чуете неговите условия. Никога не оставяйте този избор да бъде извършен от друг, примерно ваши познати или сватбен агент. Личната среща е важна, защото ще ви даде възможност да го прецените като човек и личност. Може да е много добър фотограф, с прекрасно портфолио, но да не ви допадне като характер. Дори и малко съмнение да имате, не правете компромиси. Вашия сватбен ден е единствен и трябва да е приказен. Не може да си позволите някой да го развали, пък бил той и „велик“ сватбен фотограф.

След това обърнете внимание на техниката с която работи. Всеки, който се опита да ви убеди, че с евтина техника може да се снима сватба ви лъже. Разликата между скъпите и евтините фотоапарати не е само в цената. Високият клас техника дава възможност да се снима при всякакви условия, без това да повлияе на качеството на изображението. Естествено, че при добро осветление и най-евтината камера ще направи хубави снимки, но какъв ще е резултатът в тъмни, не добре осветени помещения, каквито са църквите например.

Сватбена фотосесия Пловдив

Следващото, което трябва да разберете е, дали този човек наистина е професионален фотограф, чиято основна работа е фотографията или запален любител, който просто се увлича от фотографията и снима само през свободното си време, а в действителност работи като учител, адвокат или лекар.

Друга грешка, която може да направите при избора на сватбен фотограф е да го наемете в комплексна услуга, защото много често той е син, брат или съпруга на видеооператора или на сватбения ви агент и те го предлагат на по-ниска цена като екип, но това неминуемо се отразява на качеството на снимките.

И накрая, не забравяйте, че сватбеният фотограф може да ви даде много полезни съвети по подготовката на сватбата. Той е човек, който присъства на 20-30 и дори повече сватби за една година, от начало до край и на всяка сватба преживява емоциите заедно с младоженците.

Успешен избор!

Нашето студио предлага много възможности и стилове на сватбена фотография – за всичко това може да научите повече, ако се свържете с нас:

 

Добави коментар