Многокамерно видеозаснемане на сватба

Многокамерно видеозаснемане на сватба

Наред с избрания от вас сватбен фотограф, сватбеният видеооператор е една от най-важните персони. В днешно време не е трудно да се намери добър видеооператор, по-сложен е въпросът дали да изберем еднокамерно или многокамерно видеозаснемане на сватба.

Предимствата на мултикамерното видеозаснемане, са следните:

1. Възможността да се уловят всички сватбени моменти от различни ъгли. В резултат на това, филмът ще се монтира от най-успешните откъси.

2. Ако по време на снимане, на една от камерите се наложи да смени касета/памет или батерията, през това време ще работи поне още една видеокамера. Като резултат, филмът за сватбата няма да е накъсан и няма да липсват моменти.

Многокамерно видеозаснемане

Многокамерно видеозаснемане

3. Многокамерното видеозаснемане дава възможност да се отрази сватбата от много различни ъгли, като се използват всякакви съвременни технологии, като: „кран“ (за да се улови момент от висока гледна точка), стедикам (система за стабилизиране на изображението по време на движение), хексакоптер (за кадри от птичи поглед и общ план), camera GoPro (поставя се на екстремни места) и др.

4. Всеки от видеооператорите ще бъде в състояние да прилага някои от интересните си идеи при снимане и монтиране на филма или трейлъра на сватбата.

5. Операторите, работещи по двойки или на групи, винаги са с голям опит, така че резултатът е един интересен, вълнуващ и професионален  сватбен филм.

6. Снима се с различни типове камери и обективи, които са най-подходящи според условията и момента.

Минусите на мулти-камерното видеозаснемане са следните:

1. Цената за такава работа ще бъде по-висока.

2. За операторите е нужно да се осигури допълнително място в ресторанта, както и вечеря. Ако е необходимо, трябва да се осигури и хотел.

3. В повечето случаи този тип заснемане е подходящо за големи сватбени тържества, които се провеждат на открито или в големи зали, с много гости.

Плюсовете при заснемане от един сватбен видеооператор:

1. Цената ще бъде по-ниска.

2. Това видеозаснемане е идеално за малки сватбени тържества, провеждащи се на сравнително малка площ.

Минуси при видеозаснемане от един оператор:

1. Изведнъж батерията или касетата/паметта, може да свърши. Докато видеооператорът ги замени, може да пропусне някои важни моменти от сватбата.

2. Възможно е да възникнат някои грешки, дължащи се на умората на оператора.

3. Не е подходящ за заснемане на голямо сватбено тържество.

За да направите правилен избор, гледайте различни видеа от сватби и сравнете двата начина на работа.

Добави коментар